28.02.2018. 

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Rasu diskriminācijas izskaušanas komitejas (Komiteja) 96. sesijā, kas notiks no 2018. gada 6. līdz 30. augustam, izskatīs Latvijas kārtējo ziņojumu par ANO 1965. gada Konvencijas par visu veidu rasu diskriminācijas izskaušanu (Konvencija) izpildi Latvijā laika posmā no 2008. gada līdz 2016. gadam (Kārtējais ziņojums) un tā pielikumus.

Lai nodrošinātu Komiteju ar vispusīgu informāciju par Konvencijas ieviešanu Latvijā un veicinātu kvalitatīvu dialogu ar Komitejas ekspertiem, Ārlietu ministrija aicina nevalstiskās organizācijas savu viedokli par Kārtējā ziņojumā iekļauto informāciju un Latvijas paveikto rasu diskriminācijas izskaušanā iesniegt nepastarpināti Komitejas sekretariātā. Izsmeļoša informācija angļu valodā par nevalstisko organizāciju iesaisti Konvencijas ieviešanā pieejama ANO tīmekļa vietnē ievietotajā rokasgrāmatā.

Ziņojuma teksts angļu valodā ir pieejams Komitejas tīmekļa vietnē. Vēršam uzmanību, ka pēc Komitejas lūguma Kārtējā ziņojuma teksts angļu valodā iekļauj informāciju no iepriekš Ministru kabinetā izskatītā un apstiprinātā ziņojuma par ANO Konvencijas izpildi.

Informācijai

2017. gada 10. oktobrī Ministru kabinets apstiprināja Kārtējo ziņojumu, kuru sagatavoja Ārlietu ministrija sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Kultūras ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju, Tieslietu ministriju, Veselības ministriju un Ģenerālprokuratūru. Pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā Kārtējais ziņojums tika iesniegts izskatīšanai Komitejā.