Diaspora Ziņas
TIEŠRAIDĒ

2022. gada 9. decembrī norisinās šī gada noslēdzošā Diasporas konsultatīvās padomes (DKP) sēde, ko atklās un vadīs Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece un DKP priekšsēdētāja Elita Gavele.

DKP sēdes dalībniekus klātienē uzrunās diasporas organizāciju vadītāji – Pasaules Brīvo latviešu apvienības priekšsēdis Pēteris Blumbergs, Amerikas Latviešu apvienības priekšsēdis Mārtiņš Andersons, Eiropas Latviešu apvienības priekšsēde Justīne Krēsliņa, Latviešu Nacionālās Apvienības Kanādā priekšsēdis Fritz Kristbergs, Latviešu apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē priekšsēde Skaidrīte Aguļēviča, informējot par organizāciju paveikto šogad un plāniem 2023. gadam.

Nākamā DKP sēde ir paredzēta 2023. gada 3. martā.

Informācijai

Diasporas konsultatīvā padome ir padomdevēja institūcija, kuras mērķis ir veicināt saskaņotu diasporas politikas izstrādi un ikgadējo prioritāšu noteikšanu, kā arī diasporas politikas īstenošanu un novērtēšanu. Diasporas konsultatīvās padomes darbības pamatprincipi ir noteikti Diasporas likumā, kas stājās spēkā 2019. gada 1. janvārī. Diasporas konsultatīvā padome tika izveidota 2019. gada 14. maijā.