Ziņas
14.saeimas vēlēšanas

Ārlietu ministrija un Centrālā vēlēšanu komisija aicina vēlētājus, kuri 14. Saeimas vēlēšanu laikā 2022. gada 1. oktobrī uzturēsies ārvalstīs, balsot kādā no vēlēšanu iecirkņiem ārvalstīs vēlēšanu dienā.

Balsstiesības Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma.

Balsošanas dokuments ir derīga Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība (eID karte). 14. Saeimas vēlēšanās vēlētāju uzskaitei vēlēšanu iecirkņos tiks lietots elektronisks tiešsaistes vēlētāju reģistrs, kas padarīs ērtāku dalību vēlēšanās vēlētājiem, kuriem ir tikai eID karte. Vēlēšanu iecirknī vēlēšanu komisijas darbinieks tiešsaistes reģistrā pārliecināsies par vēlētāja tiesībām balsot un atzīmēs, ka vēlētājs jau nobalsojis. Vēlētāja dalība vēlēšanās vairs netiks atzīmēta ar spiedogu pasē.

Balsošana vēlēšanu iecirknī

Vēlēšanu dienā no 7.00 līdz 20.00 pēc vietējā laika vēlētāji varēs klātienē nobalsot jebkurā vēlēšanu iecirknī ārvalstīs. Balsošanai nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība (eID karte).

Ārvalstīs būs iespēja nobalsot kopumā 81 vēlēšanu iecirknī 42 valstīs. Vēlēšanu iecirkņu saraksts pieejams: Vēlēšanu iecirkņi | Centrālā vēlēšanu komisija (cvk.lv) 

CVK uzziņu tālrunis par 14. Saeimas vēlēšanām: 67049999. Plašāka informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.