Ziņas Atbalsts Ukrainai
Ārlietu ministrijas logo

Latvijas Ministru prezidenta (ārlietu ministra vietas izpildītāja) Krišjāņa Kariņa, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) prezidenta Tinija Koksa (Tiny Kox) un Eiropas Padomes ģenerālsekretāres Marijas Pejčinovičas Buričas (Marija Pejčinović Burić) kopīgs paziņojums:

“Mēs stingri nosodām prettiesiskās viltus “vēlēšanas”, kas 2023. gada 8.–10. septembrī notika Krievijas Federācijas pagaidu okupētajās Ukrainas teritorijās. Sarīkotas, rupji pārkāpjot starptautiskās tiesības, vēlēšanas ir uzskatāmas par vēl vienu pierādījumu tam, ka Krievijas Federācija noliedz Eiropas Padomes aizstāvētās demokrātijas, cilvēktiesību un tiesiskuma vērtības. Krievijas varas iestāžu lēmums organizēt šīs vēlēšanas ir tikai pats nesenākais no vairākiem nelikumīgiem un kaitīgiem lēmumiem, ko tās pieņēmušas kopš Krievijas Federācijas izslēgšanas no mūsu organizācijas agresijas kara pret Ukrainu dēļ.

Saskaņā ar starptautiskajām tiesībām šīs viltus “vēlēšanas” var vien uzskatīt par spēkā neesošām.

Mēs atkārtoti apliecinām savu nelokāmo atbalstu Ukrainas suverenitātei, neatkarībai un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās.”